2010. december 4., szombat

Kötve vagy horgolva?..

Néha komoly dilemmában vagyok. Vannak olyan dolgok, amiket csak horgolva tudok elképzelni - ilyenek pl. a nyári sapik.,mellények stb. .és vannak olyan dolgok, amik jobban tetszenek kötve. Pl. a színátmenetes fonalak nem érvényesülnek a rusztikus horgolással. Tegnap, ahelyett, hogy a 10 körmömet lerágtam volna a Megasztár alatt ( leginkább az idegtől, hogy a tehetséges énekesek állnak pellengéren..)..szóval inkább gyorsan horgoltam egy sapit. Nekem tetszik, de lehet, hogy jobban mutatna kötve...Kígyó sállal egészítem ki ( gondolom ma készen is lesz, miközben a másik tehetség kutatót nézem..)






Fonal: 60 % acryl, 40 % gyapjú ( a fordított arányt jobban kedvelem..)
5-ös tűvel horgoltam,, bár a címke szerinti ajánlás 6-os ..
5 lánc szemet egy hamis pálcával körbezártam. Egyráhajtásos pálcákkal dolgoztam. Először 12 pálcát öltöttem a körbe, majd 3 lánc szem magasításával minden pálcába szaporítottam 1-1 szemet, majd minden 2. sorban, minden 3. stb..egészen addig,míg minden 9. szembe történő szaporításig eljutunk.
Aztán simán kötöttem két sort, majd elkezdtem a fogyasztást.
Minden 5. 6 . szemet összekötöttem, pontosabban - ráhajtás, 5. szembe beleölt, áthúz, majd a 6. szemen is áthúztam egy újabb szálat és kétszerre lehorgoltam.
ugyanez az eljárás a következő sorban, csak a 3. és a 4. szemnél fogyasztottam.
Aztán két sor fél pálca, , majd jó pár sor rövid pálca.
kb. 6 dkg ment el.



ui: a fáradt kinézetért elnézést kérek..Marci nagyon vacakul alszik éjszaka..

5 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik. :))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, kicsit tartottam tőle..

    VálaszTörlés
  3. Szia! Én pont az egyik nap horgoltam egy ilyet, csak bordót. Nekem az volt a vágyam, hogy beret legyen, de ne az a "vad", nagy, hátul lógós fajta. Vagy 5x bontottam le, mire olyan lett, amilyet szerettem volna. Ezzel a leírással pont olyan lett volna... De szupi!

    VálaszTörlés
  4. Köszi, elkezdtem fordítani azt, amit kértél, de van egy olyan öltés, amit én sem ismerek..próbáltam a you tube-on keresgélni...
    A 12. sorig jutottam el, ha érdekes még, akkor majd skypon írj rám, addig átküldöm.
    Én sem szeretem azokat az öblös bereteket...

    VálaszTörlés