2010. december 15., szerda

Mosó Masa sapkája

Mosó Masából készült a legújabb sapim. Ebből a fajta fonalból több színben is betároztam. ..pl...Piroskát is vettem, de az nagyon nem jött be. Annyira rikító, hogy nem nagyon tudom felhasználni semmire. A zöld árnyalatból bordás fejpántot kötöttem, de nincs elég jó tartása, ahhoz inkább a rugalmasabb fonal kell. Egyébként a fonallal nagyon jó dolgozni, legalább 3x dolgoztam át, de ez nem látszik rajta. 100% superwash merino gyapjú, ami kellőképpen melegít a hideg téli napokon.

Ez a sapi hasonló a dominós kobak melegítőhöz, de az eltérő fonal vastagság miatt kicsit módosítottam rajta.
Hurokkal kezdtem és ebbe 12 erp-át horgoltam. Minden sor elején 3 lánc szem magasítás és csak a szemek külső részébe öltöttem.
Az első körben dupláztam = 24 szem.
2. kör minden 2. szemben szaporítottam ...majd minden 3., 4....egészen a 11. szem szaporításig
Aztán 1 sort horgoltam szaporítás nélkül, majd elkezdtem a fogyasztást hamis pálcákkal.Minden 5.6. szemet egyszerre vettem le, majd a köv. körben minden 3. 4. szemet fogyasztottam.
Aztán az eddig használt 5-ös tűt lecseréltem 3,5-re és azzal fogyasztottam még kb 6 szemet rövid pálcákkal ( 4 sor ), a végén kapott egy 3 lánc szemből álló pikó díszítést.
Kb. 8 dkg fonal ment el.





És eme pillanat, amikor a gyermek bojkottálja a fotózást:-)




1 megjegyzés:

  1. Szia Annus. I am quite happy today. It's a good day.
    A kesztyűt szeretném lefordítani,egyszer biztos kész lesz. Egyébként azt hiszem Compot már elkészítette, akkor ő le tudja neked írni. Azért remélem nem utáltál meg.:)
    Majd bepótolom.

    VálaszTörlés