2011. november 5., szombat

Hurrikán sapi

Körben kötöttem..egy élmény volt:-) A férjem ezeket a fület félig takaró sapikat hajlandó csak hordani.
Fonal: Red Heart Romy ( 50 % gyapjú. 50 % akryl )
kb.60 gr
Minta: itt

7 megjegyzés:

  1. Szia Annus! Segítségedet kérném. Hányas tűvel kötöttél? Hány szemmel kezdted a sapkát? A leírásban szereplő 81 szem gyerek méret, ha jól számolom. Milyen logika alapján lehet emelni a szemszámot? Köszönöm előre is a segítséged!
    Rita

    VálaszTörlés
  2. Szia, szerintem a fonal vastagságával lehet játszani. Az alap modell 4,5-es tűvel készült. Az én fonalam 7-8-as kötőtűt ajánl, de én 6-sal kötöttem. A minta miatt 10-zel osztható szemszám kell. Na most, én elkezdtem 70 szemmel, de nagyon kicsinek bizonyult, így emeltem a szemszámot 80-ra, ahogy a minta felnőtt méretre írja. Magic loop technikával kötöttem, így ellenőrizni tudtam, hogy elég lesz -e a szemszám. Érdekes módon a férjemre is jó, valamint az én fejemre is..és a gyerekére is, tehát kb 50-56-os méretig. Úgy a legcélszerűbb, hogy csinálsz egy kötéspróbát, leméred és a kívánt méretre emeled vagy csökkented a szemszámot.Pl..a mintában a 10*10 cm-es kocka 20
    szem és 28 sor. Ha az általad mért kötéspróba ennél kisebb, akkor emelni kell a szemszámot, ha pedig nagyobb, akkor csökkenteni.
    Üdv
    Annus

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, a részletes válaszod! Nagyon kedves vagy! Igyekszem, akkor legjobb tudásom szerint... (ami nem túl sok;) )

    VálaszTörlés
  4. Rita, szoktam nálad járni, így az utolsó állításodat megkérdőjelezném:-)))

    VálaszTörlés
  5. Annyira jól néz ki! Egyszer kénytelen leszek rendesen megtanulni kötni. :o)

    VálaszTörlés
  6. Én sem tudok rendesen kötni:-))

    VálaszTörlés